Gepubliceerd op:
14
mei
2019

Na de vergeten groenten konden de bewoners van De Lisdodde enkele lokale bieren uittesten. Samen met Pieter Van Noordennen, een voormalige brouwersgids verrijkten onze bewoners zowel hun hersenen als hun smaakpapillen.

Dankzij een leerrijke uiteenzetting door Pieter, kregen we een beter beeld van het dagelijkse verloop in een brouwerij.  Zo wist Pieter ons onder meer te vertellen dat de benaming Tripel afkomstig is van het 3 maal ‘merken’ van het vat tijdens het brouwproces. Eén voor elke keer dat er mout werd toegevoegd.

toelichting brouwerij

 

Vervolgens werden er ook verschillende bieren gedegusteerd waaronder de Gouden Carolus Tripel, Classic, Ambrio en Hopsinjoor.  

proevende bewoonster

Chefkok Senne van Sodexo Belgium verwende ons dan weer met een voorgerecht waarin hij bier verwerkte in combinatie met heerlijke garnalen en asperges. Tot slot konden alle bewoners genieten van Stoverij gemaakt met Gouden Carolus. 

chef voorgerechtetende bewoners