Gepubliceerd op:
28
oktober
2019

De afgelopen jaren zetten medewerkers en vrijwilligers zich samen met de partner Sodexo in om de maaltijdmomenten van de bewoners te verbeteren. Op 25 oktober werden de inspanningen beloond met de inhuldiging van het Qualitree-label.

Qualitree is een geheel van innovatieve concepten die inspelen op de specifieke behoeften van senioren. Samen met Sodexo zette het woonzorgcentrum zich in om de maaltijdbeleving voor bewoners te optimaliseren. 

 

 

 

 

uitleg conceptspeech sodexo

Er is een voedingsaanbod op  maat waarbij een traditioneel menu wordt bereid. De diëtisten volgen op dat de nutritionele behoeften van de bewoners voldaan worden. Daarnaast is er een aangepast aanbod voor bewoners met kauw-en/of slikproblemen, motorische of psychische beperkingen. Sodexo zorgde voor opleidingen voor alle medewerkers zodat zij deze aangepaste bereidingen op een goede manier konden waarmaken.

groep luisterende bewoners

Eten is meer dan voedsel alleen. Dus is er ook veel aandacht aan wat er rond de maaltijden gebeurt. Met het 'Home Service' concept worden alle aspecten rond het maaltijdgebeuren aangepakt. Op speciale dagen is er specifieke animatie, de presentatie van de maaltijd krijgt extra aandacht en bewoners die het nodig hebben, krijgen aangepast materiaal. 

Ter ere van de inhuldiging kregen de bewoners extra animatiemateriaal als cadeau en konden ze genieten van een lekkere maaltijd.

ingepakt cadeauuitgepakt cadeaumijnheer drinkt aperitiefmevrouw eet tomatensoep met balletjesmevrouw eet volauvent

Nu het Qualitree-label is gehaald, werken we samen met Sodexo verder aan dit succesverhaal.