Gepubliceerd op:
10
augustus
2020

De Risk Management Group heeft afgelopen weekend voor de eerste keer de alarmfase van het Ozon- en Hitteplan geactiveerd. Dit betekent dat iedereen aanvullende maatregelen moet nemen bovenop de richtlijnen uit het warmteactieplan.

In Zorgbedrijf Rivierenland treden bij iedere hittegolf een aantal plannen in actie voor onze verschillende entiteiten zodat we de kwetsbaren (ouderen en kinderen) maar ook onze medewerkers kunnen ondersteunnen bij de hitte. 

Nu de alarmfase in werking treedt vragen we extra aandacht voor de kwetsbaren maar ook voor jezelf:

  • Zorg dat je voldoende drinkt en moedig ook anderen aan om voldoende vocht tot zich te nemen.
  • Bezoek aan de bewoners van het woonzorgcentrum kan niet langer buiten plaatsvinden maar moet binnen gebeuren. De woonzorgcentra passen hun werking hieraan aan.
  • Hou de ramen en deuren dicht maar zorg voor voldoende verluchting 's avonds en 's morgens, tijdens de koelere uren van de dag.
  • Beperk het gebruik van ventilatoren in gemeenschappelijke ruimtes. Als ze toch nodig zijn, respecteer dan de afstand van 1,5 meter in het kader van COVID-19.
  • Vermijd intensief sporten of oefen ze enkel uit op koelere momenten van de dag.
  • Heb aandacht voor alleenstaanden, thuiswonende kwetsbare personen in uw buurt. Help hen indien nodig om de hitte draaglijker te maken en om voldoende drinkwater te voorzien. 

Zorg voor jezelf en voor elkaar!

Wil je meer tips? Neem dan een kijkje op https://www.warmedagen.be/