Mantelzorgers worden eens goed in de watten gelegd.

Een mantelzorger is iemand die regelmatig een partner, kinderen, familie, buren of kennissen helpt. Het kan gaan om boodschappen doen, de was doen, helpen bij de administratie, helpen bij eten enz. Maar ook personen die regelmatig langskomen bij een bewoner in ons woonzorgcentrum en luisteren naar problemen, ondersteuning geven bij verdriet, enz. zijn mantelzorgers.

Mantelzorger word je vaak zonder dat je je er bewust van bent. Je rolt erin en accepteert dat je een zorgende functie opneemt voor je partner, kind, familielid, buur, kennis. Na een verhuis van de zorgbehoevende naar een woonzorgcentrum, blijf je in meer of mindere mate een mantelzorger. Mantelzorgers zijn niet alleen onmisbaar voor onze bewoners, ook voor het woonzorgcentrum en het Sociaal Huis zijn ze van groot belang.

Om te tonen hoe belangrijk we mantelzorgers vinden, zet het Sociaal Huis Mechelen hen in de bloemetjes op 23 juni,  ‘de dag van de mantelzorger’. Zo willen we tonen aan onze mantelzorgers hoe sterk wij hun hulp appreciëren en hoe belangrijk zij zijn voor ons allemaal.

 foto mantelzorgers