Gepubliceerd op:
24
september
2019

Een voorstelling over de kern van communicatie, de kracht van dromen en het wonder van relaties, door Kasper Bormans op 8 oktober in woonzorgcentrum Hof van Egmont.

Kasper Bormans (°1987) doctoreert aan de Leuven School for Mass Communication Research (KULeuven). Hij ontwikkelt virtuele geheugenpaleizen en andere technieken om beter te communiceren met mensen met alzheimer.

Vroeg of laat krijgen we allemaal te maken met ouderdom en dementie, direct of indirect. Dat vooruitzicht maakt de meesten van ons niet bepaald gelukkig. Maar klopt dat beeld wel? Moet leven met dementie of alzheimer per definitie negatief zijn? Onderzoeker Kasper Bormans (KULeuven) startte een project in een woonzorgcentrum en kwam als 'wetenschappelijke dromenvanger' tot verrassende inzichten.

'Wat als?Met dit zinnetje van twee woorden krijg je toegang tot iemands verbeelding. Kasper stelde deze vraag aan mensen met dementie in verschillende stadia van hun ziekteproces. In zijn boek geeft Kasper een stem aan de verloren plezieren en dagdromen van mensen met dementie of alzheimer, en geeft hij aan hoe kleine dingen hun levenskwaliteit sterk kunnen bevorderen.

WANNEER:               dinsdag 8 oktober om 19 uur

DEUREN:                  18.30 uur

WAAR:                       restaurant in Hof van Egmont

INSCHRIJVING:        inschrijven voor 4 oktober per mail aan hve.onthaal@zbrivierenland.be of tel. 015 41 29 44

INKOM:                     gratis