Gepubliceerd op:
30
november
2019

In de zomer van 2019 ontstond bij de ergotherapeuten van de 3 woonzorgcentra en de dagverzorgingscentra het idee om een kampioenschap zitnetbal te organiseren. En omdat wij dromen waarmaken is de competitie een feit!

Zitnetbal?

Zitnetbal wordt gespeeld op een veld van 8 bij 5 m. Elke ploeg bestaat uit 5 spelers die, al zittend op een stoel of in de rolstoel, trachten punten te scoren aan de andere kant van het net. De bal moet steeds met 2 handen gegooid worden. De sport vraagt een aardig staaltje fitheid, concentratie, coördinatie én tactiek.

4 ploegen

Vier ploegen bestaande uit bewoners van de woonzorgcentra en gebruikers van de dagverzorgingscentra nemen het tegen elkaar op.  In september startte elke ploeg met de trainingen. Op 2 december nemen de ‘Lisdodges’ het thuis op tegen ‘De Vrolijke Hofballers’ van het Hof Van Egmont. ‘De Bosbeekse Netballers’ uit Sint-Katelijne-Waver en de ‘Home Sweet Home Netballers’ van de Mechelse dagverzorgingscentra spelen hun eerste wedstrijd op 9 december in het woonzorgcentrum van Sint-Elisabeth.

Er werd de afgelopen weken zeer hard getraind.

training hof van egmontspelers hof van egmont in actie speler sint-elisabeth heeft bal net weggegooidspeler sint-elisabeth met bal in de hand, klaar om te gooiendrie spelers van sint-elisabeth achter het net op een rij

Zowel de ploegleden als hun coaches kijken enorm uit naar het komende kampioenschap. De 2 beste ploegen zullen het in maart 2020 opnemen in de bekerfinale. Ben jij ook benieuwd wie de titel ‘kampioen zitnetbal van Zorgbedrijf Rivierenland’ in de wacht sleept? Kom dan zeker supporteren voor je favoriete ploeg op de volgende wedstrijddagen telkens om 13u30 (het team dat eerst vermeld staat, speelt altijd thuis):

  • 2 december: wzc De Lisdodde - wzc Hof van Egmont
  • 9 december: wzc Sint-Elisabeth - dagverzorgingscentra
  • 13 januari: wzc Hof van Egmont - dagverzorgingscentra
  • 20 januari: wzc De Lisdodde - wzc Sint-Elisabeth
  • 10 februari: dagverzorgingscentra - wzc De Lisdodde
  • 17 februari: wzc Hof van Egmont - wzc Sint-Elisabeth