Design voor zorg in wzc De Lisdodde

Studenten Thomas MoreHet doel van de samenwerking was om van de cafetaria en inkomhal van het woonzorgcentrum een open en innovatieve plek te maken met ruimte voor kunst. Waar bewoners zélf kunnen exposeren of uitvoeringen brengen, waar kunst uit de buitenwereld een plek kan krijgen en waar ruimte is voor discussies en ontmoetingen rond kunst. De ruimte moet als het ware aanleiding geven tot ontmoeten en organiseren van creatieve of artistieke activiteiten in alle sectoren: schilderkunst, grafiek, muziek, mode, kookkunst, dans, poëzie en literatuur, hedendaags én historisch.

De studenten stelden in zes groepen hun ontwerpen voor, gepresenteerd op banners. Het gaat om een gezelschap met studenten uit China, Spanje, Nederland, Slovenië, Schotland, Australië en Vlaanderen die in hogeschool Thomas More de opleiding ‘Interieur & Service Design’ volgen.

De ontwerpen zullen nog enkele weken blijven hangen zodat ook de bewoners en familie ruim de mogelijkheid krijgen om ze te bezichtigen én feedback te geven. Ga dus zeker ook een kijkje nemen!